Projecten

De Rotterdam Pride Talkshow

Producent

Na de schietpartij in Orlando en de aanslagen in Europa voelt bijna de helft van de lesbiënnes, homo- bi- en transseksuelen zich minder veilig dan vijf jaar geleden. En zij niet alleen. Hoe kan Rotterdam een stad zijn waarin iedereen zich thuisvoelt met alle verschillen die er zijn?

De Rotterdam Pride Talkshow ging 23 september 2016 onder leiding van Winfried Baijens op zoek naar antwoorden met interviews, afgewisseld met optredens.

Programma:
– Tofik Dibi gaat op de biechtstoel bij Winfried (in een eerder interview met hem gaf hij aan geen homo te zijn…)
– Hoe veilig zijn we? Anita Nanhoe (voorzitter Rotterdam Pride), geeft alle feiten en cijfers.
– De Grote LHBTQI+ quiz met Raoul de Jong (schrijver, programmamaker, danser): weet jij wat pinkwashing, panseksueel en powerbottom betekenen?
– Is iedereen bevooroordeeld? Test je onbewuste vooroordelen met Hanneke Takkenberg (Chief Diversity Officer Erasmus Universiteit Rotterdam).
– Intense voorstelling van Anthony Hüseyin Pharaoh: ‘Playing Possum-My brothers might kill me’.
– Grace Jones performance by Gil the Grid (oprichter van Amenti Collective en winnaar van het wereldkampioenschap experimental dans bij Juste Debout Parijs)

Rotterdam Pride

Creators & Creations produceerde voor Rotterdam Pride in samenwerking met IDEM Rotterdam en Arminius de Rotterdam Pride Talkshow.