Projecten

Rotterdam Pride Life

Productie docu-serie

Rotterdam Pride Life
Rotterdam Pride Life portretteerde in aanloop naar Rotterdam Pride drie Rotterdammers in een filmische docu-serie over gender- en seksuele diversiteit. In de serie vertellen de hoofdpersonen over het proces die ze zijn doorgegaan om zichzelf te durven zijn.

In de eerste aflevering volgen we Donya, qua labels identificeert Donya zich als queer en non-gender en identificeert zichzelf niet als vrouw noch man.

In aflevering twee ontmoeten we Isis, geboren als jongen. Op haar 35e durft ze zichzelf te zijn en besluit ze als vrouw te leven.

Tot slot portretteren we Salomon. Hij is opgegroeid als Joodse jongen in de Tweede Wereldoorlog. Deze traumatische ervaring zorgt ervoor dat hij later geen relatie aandurft en uit de kast durft te komen. Pas later in zijn leven kiest hij voor zichzelf.

Hester Terpstra: “Ik heb deze serie gemaakt omdat ik wil laten zien dat ieder zijn eigen proces heeft te ondergaan bij het uit de kast komen. Je eigen perceptie,  je achtergrond of je familie heeft hier vaak invloed op, maar uiteindelijk wil iedereen zichzelf kunnen zijn en zich daar veilig bij voelen. Het is een filmische en poëtische stijl, omdat ik de kracht van de karakters en de stad Rotterdam wil laten zien. Met een geweldig team hebben we dit goed weten te vertalen.”

Creatieve producer: Hester Terpstra | Creators & Creations
Art-direction en regie: Shafelly Snijders | A Lightwork
Camera en grading: Robijn Voshol
Montage: Sjoerd Schipper
Geluid: Kees Knaap
Set-assistent: John Hokke
Interviews: Hester Terpstra

Rotterdam Pride Life is in opdracht van Open Rotterdam geproduceerd en mede modgelijk gemaakt door CBK Rotterdam.