Projecten

Rotterdam Pride 2017

Zakelijk leider

Rotterdam Pride droomt van een inclusieve stad: een gastvrije stad waarin alle burgers zich thuis en op hun gemak voelen met alle verschillen die er tussen burgers zijn. Een stad waarin iedereen zich veilig voelt, een stad waarin je het niet eens hoeft te zijn met elkaar maar elkaar toch respecteert, een stad waarin de liefde wordt gevierd en waarin diversiteit als een kracht wordt gezien en ervaren.

Rotterdam Pride vindt in 2017 voor de vierde keer plaats en nodigt iedereen uit om de vrijheid van seksuele diversiteit te vieren. Hiermee bouwt Rotterdam Pride een brug tussen de LHBTQI- en de hetero-gemeenschap. Dit doen we door middel van een breed publieksprogramma, bestaand uit feestelijke evenementen van de horecapartners en eigen cultureel-inhoudelijk programma met veel Rotterdams talent. Drie dagen lang wordt seksuele diversiteit gevierd in een stad van 174 nationaliteiten. Drie dagen lang wordt het positieve zelfbeeld voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, queers, interseksuelen en hetero’s van welke achtergrond dan ook bevestigd en ondersteund.

Juist in het landschap van gevestigde (gay)horecaondernemers en belangenorganisaties maakt Rotterdam Pride het verschil, door een eigen, onafhankelijke koers te varen en seksuele diversiteit en genderidentiteit op een inclusieve manier te onderzoeken, bespreekbaar en zichtbaar te maken.

Rotterdam Pride is een connector tussen verschillende LHBTQI- én hetero-georiënteerde organisaties, evenals tussen de diverse sectoren in de stad: kunst, cultuur, ondernemers, gemeente, zorg en welzijn. Rotterdam Pride luistert naar de wensen vanuit de stad, vanuit (gevestigde) LHBTQI-organisaties en de manier waarop zij zich willen manifesteren. Rotterdam Pride positioneert zich als parapluorganisatie en manifesteert zich juist in de overlap tussen verschillende werelden waaruit nieuwe programmaonderdelen groeien. Pride gaat het experiment aan waardoor nieuwe producten ontstaan. Voorbeelden van die producten zijn het Pride seminar in samenwerking met Idem, de Pride Walk en het Pride Festival.

Functie: Zakelijk leider