Yeah! Een nieuwe website

Blog van Hester Terpstra, Creators & Creations

Hester terpstra

Mijn nieuwe website is online. Whoop whoop! In het afgelopen jaar heb ik aan mooie projecten gewerkt, hierbij een kleine update.

WHATSKEBURT?

Ik heb me jarenlang met passie en liefde ingezet voor Ubuntu Talent Organisation. Vorig jaar besloten we het stokje vanuit Nederland over te dragen aan Ubuntu Academy Cape Town. Er kwam toen veel ruimte in mijn agenda en het was tijd voor een nieuw avontuur.

Lees meer

Het is ongeveer een jaar geleden dat mijn functie als zakelijk leider bij Ubuntu Talent Organisation stopte. Ubuntu bestond toen tien jaar. Over de hele wereld zijn er in die jaren theater- en muziek projecten gedaan om kinderen en jongeren die op straat leven, of minder kansen krijgen in het leven te empoweren en daarmee zelfvertrouwen, zelfliefde en eigenwaarde te geven. In 2012 richtte Ubuntu  de Ubuntu Academy op in Kaapstad voor jongeren uit verschillende townships. Een twee-jarige opleiding waarin jongeren opgeleid worden door middel van kunst (muziek, theater, dans) en leiderschap, zodat zij de nieuwe rolmodellen worden binnen hun gemeenschap.

Eind 2014 besloten we de werkzaamheden van Ubuntu in Nederland over te dragen aan Ubuntu Academy Cape Town. We hebben keihard gewerkt om vanuit Nederland de pilot van de Ubuntu Academy in Kaapstad te kunnen financieren door middel van fondsen, events en met mooie acties van vrijwilligers. De pilot was een succes, maar het was tijd dat de organisatie op eigen benen kwam te staan. Het was prachtig om te merken hoe de studenten waren gegroeid. Er zijn een aantal jongeren die echt het verschil maken binnen hun gemeenschap: zo heeft Prince een dansschool opgericht voor kinderen in zijn wijk en werd toegelaten tot een dansopleiding, Zolani geeft empowerment trainingen voor vrouwen en een aantal studenten spelen in het award winning theaterstuk Egoli.

In Kaapstad is het team bezig om funding te krijgen voor de volgende lichting studenten. Wil je op de hoogte blijven? Volg Ubuntu Academy dan op Facebook.

Rotterdam Pride

Sinds dit jaar werd ik onderdeel van het Rotterdam Pride team, met als opdracht  sponsors en partners aan de derde editie van het festival te verbinden. Zo werd KPN partner van de Pride Walk en organiseerden we samen de opening van het evenement. Er was een geweldige opkomst en een fantastische sfeer van mensen die allemaal staan voor een inclusieve stad.

De Rotterdam Pride Talkshow

Samen met Idem en Arminius organiseerde ik de Rotterdam Pride Talkshow. Een avond waarin besproken werd hoe we van Rotterdam een inclusieve stad kunnen maken.

Docu-serie

Voor Open Rotterdam produceerde ik een docu-serie over seksuele- en gender diversiteit: Rotterdam Pride Life. Een filmische docu-serie waarin drie personen vertellen over hun struggle en het proces die ze hadden bij het uit de kast komen. Binnenkort verschijnt de docu op Route du Nord.

NIEUWE PROJECTEN

Er zijn een aantal nieuwe ideeën waar ik aan werk, zo ben ik onder andere samen met Paradigm bezig met iets tofs. Daar hoor je vast nog meer over. Ik heb de huisstijl voor Creators & Creations veranderd en daarbij hoort een nieuwe website. Ik wil me richten op creatieve projecten van betekenis, werken met talent, samenwerken met andere ondernemers en mooie dingen maken.

SAMENWERKEN?

Wil je samenwerken aan een mooi project of toffe productie? Of heb je een mooie klus? Stuur me dan een mailtje (scroll even naar beneden). Ik hoor graag van je!